817.0 Federal Act of 20 June 2014 on Foodstuffs and Utility Articles (Foodstuffs Act, FSA)

817.0 Bundesgesetz vom 20. Juni 2014 über Lebensmittel und Gebrauchsgegenstände (Lebensmittelgesetz, LMG)

Art. 31 Inspection of animals before slaughter and meat inspection

1 The official veterinarian or the official assistant in the public veterinary service under their supervision shall inspect the following animals before slaughter and the meat after slaughter:

a.
animals of the equine, bovine, ovine, caprine and porcine species;
b.
wild animals reared as productive livestock.

2 He or she shall decide on how the meat is used thereafter.

3 The Federal Council may provide for:

a.
the inspection of other animal animal species before slaughter and the inspection of the meat;
b.
the inspection of the meat of animals killed as game.

4 It shall regulate:

a.
the procedure for the inspection of animals before slaughter;
b.
the procedure for the meat inspection;
c.
if applicable the inspection procedure for other animal species.

Art. 31 Schlachttier- und Fleischuntersuchung

1 Die amtliche Tierärztin oder der amtliche Tierarzt oder unter deren Aufsicht die amtliche Fachassistentin oder der amtliche Fachassistent im öffentlichen Veterinärdienst untersucht von den folgenden Tieren die Schlachttiere und nach der Schlachtung das Fleisch:

a.
Tiere der Pferde-, Rinder-, Schaf-, Ziegen- und Schweinegattung;
b.
Wildtiere, die als Nutztiere gehalten werden.

2 Sie oder er entscheidet über die weitere Verwendbarkeit des Fleisches.

3 Der Bundesrat kann vorsehen:

a.
die Schlachttier- und die Fleischuntersuchung für weitere Tierarten;
b.
die Fleischuntersuchung von bei der Jagd erlegten Tieren.

4 Er regelt:

a.
das Verfahren für die Schlachttieruntersuchung;
b.
das Verfahren für die Fleischuntersuchung;
c.
gegebenenfalls das Kontrollverfahren bei anderen Tierarten.
 

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